«     VÁROSI GAZDÁLKODÁS     »

ÉV

2018

CÍM

Hivemind

PROGRAM

Városi rehabilitáció

HELYSZÍN

New Convent Garden Market, London, Egyesült Királyság

PARTNER

Studio CLAUD

STÁTUSZ

Pályázat

Ha valaki nincs túl jó anyagi helyzetben, és Londonban lakik, az valószínűleg azt is jelenti, hogy nincs saját kertje. Pedig a szabad levegőn töltött aktív időtöltések jót tesznek a léleknek. Innen jött az ötletünk a – nyílt pályázati felhívásra benyújtott – városi mezőgazdaságot ösztönző játék koncepciójára.

A HIVEMIND-ban a városi gazdálkodás találkozik a szerencsejáték szellemével. A játékosok lehetőséget kapnak a mezőgazdaság megismerésére, jutalmakra tehetnek szert, és városi gazdákká válhatnak. Érdeklődéstől, ráfordított energiától és a pozíciótól függően a játékosok pályája különböző módon fejlődik. Minden játékos más játékot játszik! A Hivemind játék területe kb. 1000 db 100 m²-es szabályos hatszög. A játékosok üres parcellákkal kezdenek, és városi gazdálkodókká válhatnak. A városi gazdálkodásnak kiszámíthatatlan és izgalmas tanulási lehetőséggé kell válnia, hogy motiválja a felhasználókat.

Az út a játékoson múlik. A keretrendszert úgy alakítottuk ki, hogy felkeltsük az érdeklődést a gazdálkodásra, és biztosítsuk a szükséges együttműködést, hogy a játékosok segítő környezetben tevékenykedhessenek. A keretrendszer olyan szolgáltatásokból és intézményekből áll, amelyek támogatják a játékosokat. Továbbá az online felület – személyre szabott visszacsatolási rendszerrel, szociális hálózati portállal és piaccal – aktívan felügyeli a gazdálkodási környezetet.