«     TERMŐ HOMLOKZAT     »

ÉV

2017

PROGRAM

Kísérleti teszt

HELYSZÍN

A Szingapúri Egyetem (NUS) parkja, Szingapúr

CSAPAT

National University of Singapore

STÁTUSZ

Megépült, adatgyűjtés folyamatban

A projekthez egy többkritériumos optimalizálási folyamatot végeztünk egy homlokzaton, amelyben az intenzív, de korlátozott mennyiségű napsugárzás kihasználtságát optimalizáltuk. Ezt a kutatást a Szingapúr Nemzeti Egyetem trópusi technológiák laboratóriumában végeztük. A projekt fő célja egy funkcionális lakóépület kialakítása Szingapúrban, amelyben mind a mezőgazdaság, mind a villamosenergia-termelés reálisan optimalizálva van.

Részt vettünk mind a tervezésben, mind a szimulációban. Létrehoztuk a Grasshopper modellt, hogy mintegy 20.000 tervezési változatot teszteljünk. A ladybug és a honeybee beépülő modulját használtuk a szimulációs szoftverek (Radiance, Daysim és Energyplus) alkalmazásához. Ezzel a kutatási projektrel további tapasztalatokat szereztünk a benapozás, az energia-elemzés, a városi mezőgazdaság, az épület-integrált napelemek, a VIKOR és a TOPSIS (MCDM), a programozás, a tudományos írás és a bioklimatikus architektúra terén.

Az optimalizált tervek elkészültek, jelenleg tesztelés alatt állnak. A projektről további információ a publikációnkban olvasható. Ha többet szeretnél tudni arról, hogy milyen szakértői elemzést és szimulációt tudunk végezni egy projekt részeként, vedd fel velünk a kapcsolatot!