«    SZÍVKLINIKA    »

ÉV

2018

PROGRAM

Egyetemi Kórház

ALAPTERÜLET

5000 m²

HELYSZÍN

Városmajor utca, Budapest, Magyarország

CSAPAT

Plant Atelier Peter Kis

STÁTUSZ

Tender

Tervünk a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika képalkotó funkcióinak fog teret adni. Az épület egyrészt határvonalat képez a Kissvábhegy szabadon álló villáinak, másrészt a Városmajor utca zártsorú beépítéséhez illeszkedik. Az épület ezt a két megközelítést jeleníti meg; a formális utcai és szabadabb formájú hátsó homlokzatával.

A homlokzat anyagai tégla, beton, üveg és zöld alumínium. A szociális építészetben gyakran megjelenő anyagokról beszélünk; karakterüknek és alacsony karbantartási igényüknek köszönhetően. Szintén közösségi megfontolásból 1,5 méterrel hátrébb toltuk a földszint Városmajor utca felőli homlokzatát, hogy az eredetileg keskeny járda kényelmes, széles közterületté és elegáns bejárattá váljon.

Az épület – nagy mennyiségű természetes napfényt igénylő – köz- és oktatási tereinek széles kilátást biztosítunk a külvilág felé. Ezenkívül növényeket integráltunk a homlokzatba, ily módon barátságos hangulatot teremtve a látogatók számára. A legfelső emeleten található terasznak van egy kis kertje is, amely fogadások és más reprezentatív rendezvények helyszínéül fog szolgálni.