ÉV

2019

PROGRAM

Park & Kávézó

HELYSZÍN

Hajdúszoboszló, Magyarország

PARTNEREK

Dobos Cecília (studio CLAUD), Rádai Dániel (The Urbal)

STÁTUSZ

Pályázat

A helyszín Hajdúszoboszlón található. A pályázatot a Csónakázó-tó megnyitására írták ki. Mivel sok fa van a területen, úgy döntöttünk, hogy megtartjuk őket és tervünkkel a természetet ünnepeljük. Olyan sétányt terveztünk, amely összeköti a földet a vízzel. Az út mentén gyógyító kerteket és ültetvényeseket helyeztünk el. Az utak két végén különböző közösségi tereket terveztünk.

Az egyik tér egy vízi játék, amely különösen nyáron élvezhető, amikor a gyerekek és felnőttek játszhatnak az interaktív szökőkutakkal. A másik egy nyilvános kávézóhoz / multifunkcionális térhez kapcsolódik. Az épületben minden évszakban ehetünk egy jót, használható workshopokhoz, vagy akár jóga órák is tarthatók. A zöldségkertből szüretelt salátákat is itt szolgálják fel. A kávézó teraszán pedig rendezvényeket szerveznek, melyeket a városlakók és a turisták egyaránt élvezhetnek.

Fő célunk egy olyan park létrehozása volt, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a test és a lélek milyen szoros kapcsolatban áll egymással, és ami még fontosabb, hogy mindkettő kapcsolódik a természethez.